Blogroll

This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Thursday, March 24, 2011

:)

Yes, I am going home tomorrow! La la la la....;p.
MySpace
Nothing bother me, just keep going on.
No matter what happen, just stay calm because Allah is always with me.
:)

Don’t limit yourself. Many people limit themselves to what they think they can do. You can go as far as your mind lets you. What you believe, remember, you can achieve.


Wednesday, March 23, 2011

Sabar

Sabar.


Aku tak perlu mendefinisikan dengan panjang lebar apa itu sabar. Aku anggap rata2 yg baca blog aku ni adalah manusia berumur 10 tahun ke atas, paham ape itu erti sabar. Kalau korang tak paham, sila bertanya, kerana malu bertanya sesat jalan. Bila korang sesat jalan, kesabaran korang akan hilang lambat laun, dan membuat orang lain juga kurang sabar dengan korang.


Fuh, ape punya mukadimah ni.


Baiklah. Hari ini aku rasa kepala nak meletup. Ya, meletup.

Aku tahu pengalaman mengajar kita. But kadang-kadang sebagai manusia biasa aku tak leh nak elak dari merasa sakit hati.

I am the person.

Aku selalu berdoa kepada Allah,' Ya Tuhanku, jadikanlah diri ini dari kalangan manusia yang sabar' Sebab selalunya diri ini alpa apabila marah menguasai diri. Dan jika aku mengeluarkan perkataan kesat terhadap orang yang aku marah, at the end aku akan regret sangat2.

I am so sorry.

Sebab tanpa aku sedar dan sengaja, aku pun pernah and selalu buat orang marah. Because I am not perfect.

Today is the bad day for me, very bad until I can’t write about it.*menulis entry sambil mengesat air mata dan hidung.

Dan esok…..aaaaarghhhhhhh…….result pro-exam. Fine.

Dah la exam perform macam ape. Takde keyakinan langsung sekarang.(T_T)

Nak berselimut sambil nangis terenjut bahu.. Bye.

Sunday, March 20, 2011

Annoying.

Aaarghh.........SERABUT!


Serius aku rasa kepala berdenyut2. Esok exam OSPE, fuh, habislah aku.

Bila nak exam ni, ade je benda nak uji kesabaran aku. Geram. Aku benci betul bila someone datang kat aku bila aku tgh studi dan check aku dah studi banyak mana. Sebagai contoh,

"wah...dah banyak baca," atau "wah, dah ko mesti dah habis baca kan?"

Dan mengharapkan aku menjawap macam ni
"Takde lah..aku baru bukak kot. Banyak lagi yg tak bersentuh,"


Seriouslly...Apa masalahnya?Apa yg diorang dapat bila cakap cam tu? Tahu tak aku rasa annoying gila.

Cis, nape emo sangat ni fatihah?

Lain kali jawap je cam ni------- "Aaah, dah habis studi dah. Dah ulang2 sampai nak muntah"

Korang pernah kena tak macam ni?Atau aku je yg emo lebih?

Chow.

Saturday, March 19, 2011

Back To December




I'm so glad you made time to see me
How's life? Tell me, how's your family?
I haven't seen them in a while

You've been good, busier than ever
We small talk, work and the weather
Your guard is up, and I know why

Because the last time you saw me
Is still burned in the back of your mind
You gave me roses, and I left them there to die

So this is me swallowing my pride
Standing in front of you, saying I'm sorry for that night
And I go back to December all the time

It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and make it alright
I go back to December all the time

These days, I haven't been sleeping
Staying up, playing back myself leaving
When your birthday passed, and I didn't call

Then I think about summer, all the beautiful times
I watched you laughing from the passenger side
And realized I loved you in the fall

And then the cold came, the dark days
When fear crept into my mind
You gave me all your love, and all I gave you was goodbye

So this is me swallowing my pride
Standing in front of you, saying I'm sorry for that night
And I go back to December all the time

It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and change my own mind
I go back to December all the time

I miss your tan skin, your sweet smile
So good to me, so right
And how you held me in your arms that September night
The first time you ever saw me cry

Maybe this is wishful thinking
Probably mindless dreaming
But if we loved again, I swear I'd love you right

I'd go back in time and change it, but I can't
So if the chain is on your door, I understand

This is me swallowing my pride
Standing in front of you, saying I'm sorry for that night
And I go back to December

It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing I'd realized what I had when you were mine
I go back to December, turn around and make it alright
I go back to December, turn around and change my own mind
I go back to December all the time, all the time

Friday, March 18, 2011

RANDOM GIVEAWAY PART 2 by Nisa Menaip

Assalamualaikum.

Nisa comel buat giveaway? Of course saye kena join. Yosh!





Untuk terma dan syarat sila klik gambar kat atas.


Aku memang jarang nak join giveaway ni. Tiba2 bila nisa yang buat, rasa nak join pulak. Adakah saya bakal pemenangnya cik Nisa?*perasan

Hahaha... ok, annoying gila aku tulis camtu.

Okeh, nak join sila pantas ke blog beliau. Tutup jam 12 malam ni.

Bye.


Thursday, March 17, 2011

x) x( x) x( x)

Hai



I am currently sit for exam right now.

2 Saq, 2 Mcq and 1 OSPE paper.

x) wish me luck guys!


ecece..tak boleh blah. ;p
daa..

Addicted to Matluthfi video.

This is wonderful message from Mat Luthfi.

Have a look, and take his message guys. x)





OMG, I have became addicted to Mat Luthfi video.








Bye.

Tuesday, March 15, 2011

Exam Fever.

This is my condition.



Demm..I am too nervous right now.




Ini adalah ketidakstabilan yang dahsyat dan menggerunkan. Penangan PRO EXAM menjadikan saya,


begini.....MySpace

dan begitu.....MySpace



dan jua seperti ini...MySpace



mungkin macam ni.MySpace



finally i hope it will not end like this...MySpace





PLEASE PLEASE PLEASE
u have to pass this exam Nurul Fatihah.
Because U will.


Fuh. This is so true.



Terupdate la pulak. Hehe.

Assalamualaikum!!

Whatz up yaww!*buang tebiat.

Okeh. Hari ini hari selasa=i am dead!

Fuh.

Dugaan nak exam aku adalah akibat terlalu byk studi sampai spec patah. Okeh, saya tipu. Patah sebab jatuh kat bilik air, bukan sebab studi yg keterlaluan..ngee.


Sadis, dan ganas.


Spec ni patah hari ahad. Memang la aku ada contact lens, tapi tak kan nak pakai dari celik mata sampai tido kot. Gila?Aku memang tak leh survive tanpa spec.
Oh ya, power mata aku 5.00, for both side. (-_-'). Agak tinggi, so kalau aku tak pakai spec akan mengakibat kan aku pening kepala dan tidak dapat membezakan dengan jelas antara rumate aku dan yuka. HAHAHA. Penipu besar fatihah. Tapi part pening tu betul la. Macam mana saya nak studi tanpa spec, sedangkan exam hari jumaat ni!!!

Maka,penyelesaiannya adalah dengan membuat spec baru, yeay!!

So, semalam, hari isnin, dengan penuh tekad aku gi mines sorang diri dengan membawa nota repro. Semangat!
Aku gi sorang2 sebab semua tak nak ikut, yelah exam hari jumaat ni kot. Sape yg nak bazir masa dengan aku membuat spec pulak? Ecece..dramatik gila. Sebenarnya aku yg tak bagi sape2 ikut sebab rasa bersalah pulak kena bazirkan masa diorg dalam suasan genting begini.

Aku memang jarang keluar sorang2 ni. So sebelum keluar tu aku layan video ni untuk menguatkan semangat.



Haaa..okeh, sekarang confident.

Hahaha..dramatik betul ko fatihah.

Aku keluar dalam tengah hari, sampai je mines terus aku gi foodcourt dulu. Lapar.


tadaa...

Set sotong kat stall thailand food. Sedap.

Macam nak cari gaduh je muka. Cis.

Ni spec lama, serius aku tak nampak dengan jelas pakai spec ni. Sabar je la. Aku bertahan jelah sementara nak buat spec baru. Fuh.

Sambil maka dan jalan2 kat mines tu, aku memang buat muka sehabis ganas mungkin. Motif? Paham sendiri la.
Habis makan, terus melilau cari kedai spec. Pilih2, terberkenan spec kaler purple. Orang kat kat kedai tu kata amik masa 1 jam lebih gak la nak siap, dan dia akan call.

So, nak buat ape sementara tunggu spec siap ni?

Ahah! Housemate aku kata beliau terjumpa pet shop kat mines. Aku baru tahu hari sabtu lepas. Sedih gila selama dah nak masuk 4 sem kat sini, aku baru tahu kewujudan kedai pet kat sini.

Tapi tak pe, hari ni aku akan bertapa di sana.

Pet shop ni kat aras G, sebelah RHB bank je. Cis. Sampai depan kedai terus excited tgk guinea pig!

Tapi tak banyak sangat la pet kat situ. Yang aku perasan banyak hamster, guinea pig dan green turtle.

Kedai yg diperkatakan.



Hamster

Comelnya!!


Ni spesies yuka.


Guinea Pig.



Tiba2...Eh?
.
.
.
.

Guinea pig baka peruvian?

Comelnyaaaaaaaa....*PENGSAN.



sekali usha harga, tadaa...

Pengsan sekali lagi. Mahal siot. Tapi standard la harga dia.

Cuma sekarang ni memang tak mampu la nak beli. Tunggu next sem la..sob sob.
Maafkan saya guinea pig yang gojes.
Nanti next sem saya beli anda.


Dah penat tangkap gambar, masuk kedai usha barang untuk pet pulak. Boleh tahan la harga dia, dan banyak pilihan. Aku beli aquarium baru untuk kulen dengan momoko dan makanan hamster.


Sebab mereka dah besar gedabak, maka kena beli tempat yang besar. Aku amik yang tengah.

Semoga mereka bergembira dalam aquarium yang baru...horay!!.


Keluar kedai pet dengan perasaan gembira. Lepas ni kalau dtg mines, pet shop ni adalah destinasi wajib bagi aku.

Aku bawak nota repro, dengan niat suci murni nak studi kat starbuck kunun2 nya. Tapi apabila lalu depan kaunter tiket cinema.....


sedar2 dah terbeli tiket Hikayat Merong Mahawangsa.

Hahaha.. terbeli ye fatihah? Tak boleh blah statement tu.

So, sebab orang kedai spec tak call lagi, kita layan movie dululah.*pujuk diri sendiri.

Aku tukar pakai contact lens dulu semata nak tgk movie ni.. Kalau tak sesia je lah. Tak nampak ape dengan spec lama tu. First time gak masuk cinema, so masa cari seat tu agak gelabah sikit sebab dah gelap..

Dah tawaf satu panggung pun. tak jumpa gak seat aku...dah rasa berangin dan malu. Last2 aku keluar balik, mintak pekerja kat situ tolong carikan.
Rupanya ada org amik seat aku.

Pekerja kat situ berpaling kat aku, dan berkata,''awak dok kat kapel seat lah.''.

Lebih kurang macam ni la rupa dia.

Aku macam ''eh, betul ke ni?' dan duduk dengan cuak. Okeh, besar gak seat dia. Tapi aku memang tak berani pandang kiri kanan la sebab takut nampak yg bukan2..*sigh. Best giler aku bayar RM8 untuk couple seat yg berharga RM14. HMM tu overall bagi aku not bad la. Malas aku nak buat review. Korang tgk sendiri la. Aku bagi 3 star la untuk cite ni.

Then, habis cite HMM tu, orang kedai spec call aku.

Tadaa...old skool (tak sure ejaannya) kaler purple. Cantik tak?
;p



Hahaha..skema!


Sebenarnya ape motif entry ni?
Err...aku tengah bosan baca CNS, tiba2 terupdate pulak..hohoho*abaikan.

Baiklah. Sambung perah otak untuk hafal area of cerebrum.

Bye.


Saturday, March 12, 2011

Buah hati saya yang bernama yuka.

Assalamualaikum.

Hello readers.

Haaa, aku pernah cerita dalam post yang lepas, pasal yuka buah hati pengarang jantung aku. Ala, hamster yang aku dapat waktu hadiah besday lepas. Kat entry ini. Yuka ni jenis winter white hamster.

Macam ni la rupa hamster aku.
Pic dari google.

Menariknya winter white hamster ni, kalau waktu musim sejuk, kereka akan bertukar kaler jadi putih, macam ni.


Ini sumber yg aku dapat melalui internet la. Tapi hamster aku stay je kaler dia. Sebab dok malaysia kan. Maybe aku kena buat experiment dengan melancong ke negara sejuk pas ni. Tengok berubah kaler atau tak.

Tak pun kalau bubuh dalam peti sejuk, boleh tak?

Hahaha..okeh, tak lawak. Nanti pihak pencinta haiwan baca statement aku, di salah ertikan pulak.

Anyway, dulu waktu dapat yuka ni, dia kecik je. Bila duduk dengan aku, dia dah makin lebar daripada tinggi. Hahaha.



Gambar ni waktu mula2 dapat yuka. Memang tak reti dok diam. Susah giler arr nak tangkap gambar dia. Ni gambar terbaek yg housemate aku dpt tangkap.

Aku rasa dah hampir 2 bulan kot yuka ni dok dengan aku. Dah masak dengan perangai aku macam mana. Tiap2 hari sembang dengan dia. Rasa macam kitaorang macam sahabat baik pulak.*over



Masa ni yuka agak kurus lagi.



Ni la tempat cage yuka. Tepi tu kulen dengan momoko. Belakang tu meja belajar aku.

Yuka ni ape yang aku makan, mesti dia mintak. Dia akan gigit2 cage kalau tak dapat perhatian dari kitaorang.


Yang belah kiri tu bebola kot namanya. Selalunya aku tak pakai handle, biar je yuka bergolek2 sekitar bilik atau rumah.



Yuka juga sering beri idea kat aku untuk berblogging. Ecece, penipu gila. Takdelah. pic ni just snap je. ;p



Yuka sekarang.


Ni gambar terbaru yuka. Tengah makan. Sebab tu dia dok diam dan dapat bergambar dengan bergayanya.




Kalau aku tension, aku akan gi cage dia dan buat macam berikut.

Err...sebelum tu, korang tak yah bukak sound pun tak pe kot. Sebenarnya aku recommend kan korang tutup terus sound dia. Ngee.. nanti korang nightmare dengar suara aku. Serius.



Kan dah nightmare. Suara aku sebenarnya macho, tapi aku pun tak paham kenapa dalam video ni sounds like that. demm.

Seronok tau ade pet ni. Sebab macam terapi bila kita tension. Terutama aku yang memanjang je kena ngadap note. Boleh mengurangkan stress.

So, bila lagi korang nak bela pet?*wink2. Dah macam promote ape je aku ni. lol

p/s---> aku nak tambah bela guinea pig pulak la. ;p

Video benci Anwar Hadi.

Korang dah tengok video benci Anwar Hadi? Belum? So usha la dulu.






Sebelum aku komen, tu aku nak gelak guling2 jap.

Hahahahaha. Okeh.

Aduhai, ape kes la diorang ni. Memang tabiklah sebab diorang sanggup luang masa semata-mata nak buat video pasal anwar hadi. Siap buat lagu lagi.

Aku tak nak kata''macam ni la melayu, tak leh nak tengok orang lain naik sikit.'' Tapi aku nak kata''aku kesian gila kat diorang''

  • First, aku peminat video anwar hadi. Jadi mestilah aku rasa annoying gila bila tengok video macam ni. Dan geram. Hahaha. Tapi kelakar la. Nape tak tunjuk muka wahai saudara2 sekalian?
  • Then, ''poyo nak cakap english''? Aduhai...diorang dari zaman mana ni? Baik korang tukar dari benci anwarhadi kepada kami jeles anwar hadi pandai cakap english. Mengaku jelah.
  • Paling tak boleh blah, siap Allahuakbar lagi..jangan mengeksploitasikan Islam boleh tak?
  • Anwar Hadi ni banyak menyampaikan mesej yang aku rasa sangat berguna kepada kita, yang boleh kita renungkan dan manfaat bersama. Aku tak paham ape yang korang benci sangat. Fine, adatlah tak semua orang akan suka dengan ape kita buat, tapi buat video macam ni? Fuh..gua berasap ni.
Aku rasa kalau aku meneruskan komen, akan terkeluar caci makian. Maka yg lain tu korang nilai sendiri la.

Aku rasa diorang adalah jenis anon yang dah maju ke depan dengan berani buat video kutukan macam ni.

Nape aku emo sangat? Kan aku dah kata, aku memang suka tengok video anwar hadi ni. Bukan dia je, video maria elena, matluthfi pun aku suka gak. Suka sangat sebenarnya.



.
Gambar dari sini.


Kesimpulannya, kepada Anwar Hadi, teruskan usaha ok. Abaikan je mereka. Mesej anda sampai kepada orang yang mahu mendengar seperti saya. Dan ramai lagi.

Chow.




Sensitif?

Ape yang aku perlukan sekarang adalah kopi yang mampu membuatkan aku berjaga 24 jam dan tidak rasa mengantuk langsung!


GILA.


Phew.. ini namanya cakap tanpa berfikir. Tapi dalam waktu yg meruncing sekarang memang aku dah buntu. Rasa nak rebus nota2 yg ada ni, dan bancuh dengan air bandung laici. Okeh, itu dah lari tajuk. Sekarang tgh giler minum air bandung laici, itu je sebabnya.

********


Sape tak pernah bergurau langsung angkat tangan! Nasib baik korang tak angkat tangan. Maksudnya korang pernah bergurau la dalam hidup korang kan. Kalau ada yang angkat tangan tu, aku sarankan jumpa aku dalam 10 tahun lagi, bila aku dah jadi pakar psikiatri nanti. Ecece, memandai je aku. Tak de lah, mana tahu panjang umur aku nak jadi seorang psikiatri satu hari nanti. Hopefully la kan..Sebab ape lain kali lah aku cerita.

Jadi, aku mengaku siap2 pada awal entry ni bahawasanya aku memang seorang manusia yang sensitif. Nak tahu macam mana sensitif aku adalah apabila aku menerima gurauan, sebagai contoh diejek seperti berikut;

''eh fatihah, nak panggil ko fatty la. Sebab ko gemuk.''

Dan ya, aku akan menangis waktu tu.

Takpun bila mak aku membebel bila aku malas nak kemas rumah, mak aku akan amik hanger dan pukul kaki aku, aku akan nangis. Heh, benda tak sakit pun, sebab tak la kuat mana mak aku pukul. Tapi aku sakit hati kena pukul, jadi nangislah.


Tapi 2 situasi di atas berlaku waktu aku sekolah rendah. Sebab sekarang kalau orang kata aku gemuk pun aku akan makan dengan lahapnya dan mak aku off course la tak pukul aku dah sekarang. Dah 21 kot. Boleh mengundi dah. Tak pun ayat bombastik mak aku, dah boleh kahwin dah akak oii, tak sedar lagi ke?(-_-')

Mak aku kata aku dari kecik memang agak dimanjakan oleh abah aku, sebab aku the only daughter among 3 heroes until aku 11 tahun. Maka selama 11 tahun tu bila aku gaduh je dengan along atau adik aku, aku akan dimenangkan oleh abah aku. Mak aku pulak sama rata je.Kalau gaduh, semua dia balun dengan hanger.

Jadi korang leh faham kat sini yang aku bila masuk sekolah, kalau kawan2 aku usik lebih2 aku akan nangis. Aku tak tahan kena ejek. Aku dah biasa kena back up dengan abah aku bila gaduh dengan along atau adik. Bila malu aku nangis. Kadang2 benda kecik je pun. Balik sekolah selalu ngadu kat abah. Hahaha, chilldish sungguh.

Benda ni terbawak2 sampai sekolah menengah, sampaikan kalau kawan aku usik aku terlebih sikit, aku akan cover dengan sehabis boleh sampai aku gi tandas dan nangis sorang2 kat sana. Lawak pulak kalau aku ingat balik. Sikit punya touching la aku dulu. Haha.Sampai kawan2 aku pun notice agaknya aku ni tak tahan kena usik atau dijadikan bahan ketawa secara berlebihan.

Tapi keadaan berubah sedikit bila aku masuk bainun, sebab tinggal di asrama mengajar aku supaya jadi tabah, dan kena kuatkan hati sebab kakak senior dorm aku dulu garang gila. Aku rasa tak larat nak nangis hari2, ditambah homesick lagi, maka di situ memang aku belajar nak kawal perasaan sensitif berlebihan tu. But still, kalau kawan2 aku bergurau secara dahsyat, aku end up dok atas katil dan pekup muka dengan bantal dan menangis sorang2.

Memang pengalaman mematangkan aku jadi seorang yang kuat hati. Cuma sampai sekarang pun, aku jadi tak beberapa gemar kalau orang bergurau secara kasar dengan aku. Kasar di sini bermaksud apabila menggunakan selain kata2, dan menyebabkan kecederaan atau kesakitan pada hati yg paling dalam. Hahaha. Dramatik.

Tapi tak la teruk macam dulu.

Dan kadang-kadang aku sendiri tak sedar yang aku bergurau secara kasar dengan manusia sekeliling aku. Sebab itu kita kena mengamalkan konsep bermaafan dalam kehidupan, supaya hidup dengan harmoni. Ceh, ayat tak leh skema lagi ke. ;p

Nape aku tulis entry ni? Sebab tadi waktu aku tengah mandi dengan riang gembira, tiba2 kena dibaling dengan belon yang berisi air, terkena kepala dan bahu aku. Tup tup dapat idea nak merapu ni. Hahaha. Sebenarnya sakit hati sebab tak dapat nak balas balik.;p




Moral of the story? Aku nak jadi kuat hati dan cekal. Sebab nanti bila dah jadi doktor kena tabah. Tak kan tiap2 hari nak nangis bila kena marah dengan MO bila dah jadi houseman? Takpun bila diri sendiri dah jadi MO(insyaallah) mesti kena tabah kan? Sebab manusia ni karenahnya pelbagai.




Saya boleh!!!

Oleh itu Nurul Fatihah, sila lah jadi seorang yang kuat hati, cekal, bersemangat waja, berwawasan tinggi dan bla bla....(tak larat nak tulis)




Chow.

Gambar Lisa Suriahani waktu kecik!omaigod comelnya!

Assalamualaikum.

Hai hai hai. Rasa macam nak buang masa jap. Sebenarnya bila boring ngadap note memang buang masa macam ni, dengan stalker blog orang dan alih-alih ''eh, terlama pulak aku online..aiseh.''(-_-')

Tadi waktu buang masa tertengok la satu web artis ni. Dan ternampak la gambar-gambar berikut.






Gambar diambil dari sini.




Omaigod comelnya lisa ni waktu kecik!!! Pakai spec besar pulak tu. Hahahahaha, so cute!

Eh eh eh. Sejak bila pulak aku pandai post pasal artis ni. Ho ho ho. Takpelah, sebabkan Lisa saya beralah. Cerita Tentang Aku menyimpang dari jalan yang benar dengan menyiarkan gambar ini. Hahaha. Poyo ko fatihah.

Baiklah, tolong la doakan aku jadi rajin nak mampus sampai pro-exam hari jumaat ni.*terdesak.
Italic

Chow.