Blogroll

Saturday, November 5, 2011

Fobia.


Salam.

Yeaah, aku pelik dengan diri sendiri. (^,^)

Sebab waktu belajar kos lama dulu, punya lah banyak benda yang aku nak taip kat blog ni. Hampir setiap hari jugak la aku update. Merapu merepek macam-macam. Rajin blogwalking. Tapi bila dah amik bidang yang diminati ni, aku rasa macam tak banyak masa pulak. Haha. Benda kos dulu lagi berat dan menuntut masa. 

Aku rasa  sebab aku terlalu asyik dengan studi, hingga tiada masa untuk diri sendiri. Ceewah. Haha.

Nasib baik jugak la facebook tu rajin gak aku bukak tiap2 hari. Kalau tak memang aku menyepi terus lah dari alam maya ni.

Aku perasan, bila aku banyak masalah, aku akan kerap update entry. Kerap merapu sendiri untuk redakan ketegangan hati. Kalau tak de entry tu maknanya aku tengah bahagia, dan juga tiada idea. Hahaha. Mengarut betul ko fatihah.

Oh ya, Selamat Hari Raya Aidiladha untuk semua. Kepada kawan2 aku yang tak dapat balik rumah tu, tabahkan hati anda ye. Hidup sebagai student memang menuntut pengorbanan. Aku sendiri dah rasa, sebab raya haji tahun lepas aku tak raya kat rumah.

Sebenarnya aku tengah buat assignment titas, tapi disebabkan internet lembab nak mampus, so aku nak amik kesempatan nak update blog jap. Alang2 nak buang masa, baik update blog. (-_-’)

**********

Malam selasa yang lepas, kawan aku ajak dengar satu talk kat luar. Beliau janji nak amik aku lebih kurang dalam jam 8 malam. Lepas solat magrib, aku siap2 dan turun sekitar 7.45. Aku tunggu kat tempat tunggu bas tepi kolej aku. Nak dijadikan cerita, masa aku tengah menunggu kawan aku tu, aku nampak seorang foreigner ni, jalan2 sekitar aku. Foreigner ni seorang lelaki negro. Aku rasa dia maybe  master student kat upm ni. Sebab kat sini ramai gila negro student yang sambung master.

Foreigner ni nampak macam resah gila, dan dengan tiba2 dia datang kat aku. Dia tegur,

Foreigner: Hai, are you waiting for your boyfriend?

Ah sudah mamat negro ni.*dalam hati

Aku: Err...Kinda. Why?

Foreigner: I want to ask, do you now how to go to Balakong from here.

Aku: Err, by bus, I think. Sorry, I really don’t know.

Foreigner: Oh, my friend told me that I can’t take bus. You see, I need to borrow RM10 from you.

Aku: What?

Foreigner: I really don’t have money right now.

Aku: Why you do not ask for help from your friend?

Foreigner: I tried…but I can’t call them.

Masa ni cuak aku jangan cakplah. Dah la aku dok baca kat paper macam2 pasal orang negro kat Malaysia. Aku rasa nak lari, tapi masa tu kaki rasa berat gile nak melangkah. Dan takde orang lain lalu-lalang sekitar kami masa tu. Demm.

Foreigner: I promise i will pay you back tomorrow. Just give me your number, then I will call you tomorrow.

Aku: Sorry, I don’t know you.

Foreigner: Please help me as name of muslim. Please. I promise I will pay you back.


Ya Allah mamat ni… guna nama saudara se-Islam pulak. Ni yang aku lemah ni. Masa tu serius aku tak tahu nak buat apa. Then tanpa sedar je aku keluarkan not sepuluh, bagi kat dia.

Aku: I do not want to give my phone number. You just take this, and  please leave me alone.

Foreigner: Thank you, thank you. My Allah bless you.

Dan dia berdear dari situ. Tak lama kemudian kawan aku sampai.

Aku tak tahu tindakan aku tu betul atau tak. Sebab masa bagi duit tu, yang aku ingat keselamatan diri aku, dan nak dia beredar dari situ secepat mungkin. Bila aku cerita kat mak aku, mak aku cakap dia penipu. Maybe jugak mak aku benar, sebab esoknya aku dengar cerita ada foreigner negro mintak duit jugak kat senior aku. Lebih kurang sama cerita dengan aku. Fuh. 

Sekarang aku fobia sikit kalau nampak foreigner negro kat sekitar kawasan UPM. Sebab syampoo setitik, rosak kari sebelanga.  Eh sape pulak bodoh nak titikkan syampoo dalam kari? Arrgh.. demm.

Bye.








3 Orang Macho komen:

pha is said...

bila ko sebut negro, terus aku teringat pasai " shinigami" dalam LRT yg aku naik ari tu.. agak2 ada macam rupa tu tak? hehehehe

abdooss said...

takpe lah dik.. janji selamat.. apa sangatlah RM10 tu kan, berbanding dgn nyawa (ayat menyedapkan hati).. sabar ye..

Idati Malek said...

haha negro pun ade jmpe aku kat TS mintak rm10...sialan punye nrgo