Blogroll

Monday, November 29, 2010

25 things about me.


Assalamualaikum.
5 pagi.
Aku telah di tag beberapa hari yang lepas oleh cik suria untuk entry ni. Dah beberapa hari baru sempat nak buat, dan aku akan buat seringkas yang boleh. Pagi-pagi macam ni memang idea mencurah-curah macam coklat ke ladang gandum.(haha)

R.U.L.E
"Once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you.at the end,choose 25 people to be tagged.you have to tagged the person who tagged you.if i tag you,its because i want to know more about you."
  1. Nama aku Nurul Fatihah, dilahirkan di Kedah, dan dibesarkan di Perak.
  1. Umur 20 tahun going 21 januari depan(dah tua).
  1. Ada darah siam+kelantan dari belah mak. Ade muka orang siam tak aku?hahaha..
  1. Anak ke-2 dari 5 power rangers dalam rumah aku.
  1. Sekolah biasa dari darjah 1 sampai form 3, dan dihalau masuk sekolah berasrama oleh mak aku ke SMK Raja Permaisuri Bainun.(okeh dihalau tu tipu)
  1. Lepas SPM aku masuk martrik kat Kedah, Kolej Matrikulasi Changlun.
  1. Sekarang masih belajar, dalam kos-mestik! Ahak, tak la..dalam kos medic, baru masuk tahun ke-2.
  1. Orang yang tak kenal aku akan cakap aku sombong dan susah didekati.. x(. Tapi bila dah kenal baru la tau aku ni agak gila-merapu orangnya. Aku tak sombong la, cuma pemalu je..hahaha(perasan). Jangan la judge aku cepat sangat..*sigh
  1. Aku benci perokok tegar !!! serius benci..tapi aku akan bagi sokongan penuh kepada yang mahu berhenti merokok. Katakan tak nak okeh..x)
  1. Aku manusia yang susah nak marah. Tapi kalau sekali aku dah terasa, marah aku lambat sangat nak hilang..*sigh again
  1. Eh, baru 10 je?? Jap nak pikir lagi..
  1. Oh ya, aku suka warna biru dan putih.
  1. Status? Aaa… aku single, tapi tak available. Tengok pakwe aku ni, hensem kan?? Haha(gelak guling-guling)
  1. Seperti yang tertera kat header di atas, aku hantu cokelat.
  1. Kalau bab studi, aku benci studi last minit. Sebab, biasanya kalau aku studi last minit aku akan panic dan satu benda hape tak masuk ke kepala aku yang ciput ni.
  1. Aku suka tidor dulu, dan bangun time macam ni(1-3 pagi) untuk studi.(sekarang studi+blog..haha)
  1. Aku berbangga menjadi salah seorang komuniti muslim bloggers.
  1. Aku sangat suka jalan-jalan makan angin sampai perut kembung
  1. Ada waktunya aku akan jadi manusia yang naif+lurus. Tapi mostly bengkang-bengkok la(korang paham tak ni ??haha)
  1. Haaa..aku suka dan rasa nak appreciate sangat bagi sape-sape yang suka baca penulisan aku, walaupun merapu je lebih. Macam sekarang.
  1. Aku sangat sangat sukakan kucing!!!Makhluk Allah ni sangat comel bagi aku..Cuma kucing ni je kadang-kadang tak suka kat aku..x(
  1. Aku sangat sukakan baby yang look very innocent nih! Rasa nak cubit-cubit pipi.
  1. Baru aku perasan, aku banyak gelak rupanya.
  1. Aku cepat nangis kalau satu benda yamg betul-betul sentuh hati aku.
  1. Finally, aku suka berkawan okeh, jadi sila la berkawan dengan aku yang tak seberapa ni..x)
Fuh, seksa gak nak menghabiskan 25 benda ni..haha. Sorry la kalo macam lintang pukang sikit apa yang aku taip, just write it from my heart..ecece..;p
Nak kena tag 25 orang ?? Ala…tak sempat nak cari ni. Sape-sape yang baca ni dan teringin nak buat, sila-sila...aku sangat-sangat berbesar hati nak tahu pasal korang semua. X). Kalau ada yang buat tinggalkan link kat entry ni untuk aku baca.
Okeh, sampai sini saje dulu..note aku sudah menanti!
Bye.











14 Orang Macho komen:

S.U.R.I.A. said...

cik kak!!
besday awak pun 21.01 ker??????
ya allah..sama ler kiter

Fatihah said...

eh bukan2..haha
sorry, ayat tu sepatutnya macam ni.
20 going 21 pada 9 januari depan..
sorry2 tertinggal 9 jan. hehe
tapi sama bulan jan gak kan..hehe

nurhamizahzuri said...

aku taw nape ko suka cokelat...hahahahahahahhahaahhah

Fatihah said...

hahaha..suadah,tak de kena mengena..;p

idAti mALek said...

"Aku suka tidor dulu, dan bangun time macam ni(1-3 pagi) untuk studi..

teringat dekat Bainun, pertama kali ko buat mcm ni kat blik study..hehehe....ko jmpa kembar aku

Syukri Hasshan said...

patot nampak macam orang siam..hahah..
awk memang suka jalan pon.
tak yah makan coklat byk2.
doc xleh makan coklat..
nanti cam na nak nasihat budak2 kecik.
hahahahah

ferry said...

bwehehe...

Fatihah said...

Idati

haha..kenangan tu beb..sampai sekarang tak leh lupa.
Tapi tetap suka bangun pagi..hehe.

Fatihah said...

Syukri

Eh, nampak cam siam eh? haha..
orang selalu mistaken saya sebagai orang kelantan.
ala..mana leh tinggal cokelat, nanti dah jadi doc pun join budak2 makan cokelat sekali..hahaha

Fatihah said...

firdaus

ape yang kelakar??haha..
tak nak panggil awak ferry la, nak panggil firdaus. Tak kisah kan?hehe..x)

Miss dorayAki said...

fatihah! aki bace dh. hehe tq tau bg link. da kenal fatihah ckit2 ;)

Fatihah said...

Miss dorayAki

hehe..thanks!!x)

Bidadari Besi said...

Hooho! tahu dah pasal diri akak melalui post ni ;)

Nerdeerahfelton said...

kak, saya nak sekolah bainun. kalau sekolah tu kena mohon awal je ke boleh dapat? mohon dah bulan 4 tak boleh? and bainun tu kalau budak dpt 5A pmr je boleh tak masuk? thanks