Blogroll

Thursday, July 5, 2012

Si comel yang cute.

Pada suatu pagi yang hening.... terdengar tangisan seorang bayi yang comel.

Hahaha, tak boleh blah intro. Aku jadi pembantu babysitter sepanjang cuti ni. Mak aku kan jaga beberapa anak cikgu kat rumah ni, maka setiap pagi akan gamat dengan 4 orang budak hyperaktif ini sampai aku pun pening. Aish, aku tak berapa suka budak yang aktif sangat. Rimas. Tapi, baby adrina yang mak aku jaga ni aku suka. Sebab tu aku asyik belek si comel ni je. Haha, pilih kasih betul. Takdelah, yang lain pun aku tolong jagakan time mak aku busy, tapi baby sorang ni buat hati aku melting. Ecece.  Ah, layan je lah aku merepek ni.

Baby adrina ni aktif sungguh, dan sangat rapat dengan mak aku. Setiap hari pagi aku akan dimulai dengan pipi dia akan menjadi mangsa cubitan dan ciuman dari aku, sampai dia pun rimas. Haha, nasiblah kau adrina, sape suruh comel sangat. Bila aku cuba tangkap gambar, ya rabbi susah gila sebab beliau hyper sangat. Baru 5 bulan umur dia, comel macam marshmellow. Korang boleh kira berapa perkataan comel yang aku dah taip. Serius dia comel. Ok, stop fatihah. Nah gambar.


Adrina, pandang sini, pandang sini. *cubaan gagal.


Sayang, pandang depan. (-_-')

Hei, bukan pegang kamera!

Lah, tengok susah betul nak tangkap gambar muka dia.

Well said.



Akhirnya...tapi kenapa tak senyum adrina? Terkejut dengan flash agaknya.




Beberapa minit kemudian...dia dah penat layan karenah aku. Hahaha



Haha, sebenarnya aku tak tahu nak update apa. Rutin harian macam nilah, except weekend.

Bye.





3 Orang Macho komen:

.........cP~ said...

Salam.

Oh, rindu anak buah saya. Bila dah jaga budak2 ni lama, nanti mula la rasa rindu bila jauh. Mujur dia pun tau rindu kat kita. hehe.

pha is said...

hahaha.. same here, again.. mak aku mmg keje ngasuh budak pon... bila baca entry ni, tetiba dapat idea utk tulih entry pasai mengasuh budak ni... hehehe.. nnti aku publish... hahahaha

Fatihah Mustapa said...

ws..tulah, bila dah start jaga budak ni jatuh sayang kat diorang kan.

pha is
oh, baguslah! hahaha... ;)