Blogroll

Wednesday, February 22, 2012

Nasib baik.

Assalamualaikum. 

Bersyukur ke hadrat ilahi kerana dengan izin darinya aku masih mampu mengupdate blog yang sudah mula bersawang ini. Ecece intro skema!

Hari pertama start semester baru, aku mencipta sejarah baru dengan menumpahkan kopi o ke atas laptop tersayang ini. Sehari suntuk aku tak boleh nak on laptop. 

Nasib baik boleh on jugak akhirnya, selepas aku puas berendam air mata dan sibuk call along, ama dan sape2 lagi sebab tak tahu nak handle macam mana. 

Dah la JPA tak masuk lagi, kalau laptop ni buat hal aku tak leh bayangkan macam mana aku nak survive semester baru ni dengan assignment yang berlambak2. Dan kalau laptop aku betul-betul rosak hari tu, memang blog ni akan diam kaku tak berupdate-update. 


Agaknya sebab dah lama cuti, hari ke-3 bermulanya semester ke-2 ni aku dah penat termengah-mengah. Stamina takde. Dah tu kat rumah asyik membuta je. 


tengok, jadual aku tak la pack mana pun, tapi jarak antara kelas tu masyaallah boleh buat aku kurus sebab kena jalan jauh. haha

Semester ni kena tukar bilik, dan dapat rumate baru.

Subjek semester 2:

  • Advance calculus
  • Probability dan Statistic 1
  • Physic 2
  • Hubungan Etnik
  • Pertanian dan Manusia
  • General Writing Skills
  • Batik Canting
Yosh, maru berusaha untuk mendapat 4.flat sem ni! :D

Bye.

6 Orang Macho komen:

I`mulan said...

singgah sini ... ;-)

Bidadari Besi said...

Patutlah akak lama tak update. Busy rupanye masuk sem baru. Btw, GOODLUCK kak :D

abdooss said...

Hmmm... Batik canting tu menarik... kalau ada course menenun songket pun cantik.. bayangkan, mak kawan saya tenun songket dia jual paling tinggi RM250 je (Jengka Pahang, tapi cara tenun Ganu).. kat KL jual RM400-RM500.. pergh... !

Miss Guinea said...

I`mulan
thanks! :)

Bidadari Besi
hehe..kamu rajin baca blog akak yang mengarut ni. thanks! :D

abdooss
oh..takde la pulak kos menenun kat sini. batik canting pun jadilah. :)

republic of CENDOL said...

assalamualaikum...
perghhh...
ak bebetul jelous ngan ko skang ni...
dapat hidup ngan bahagianya menikmati dunia unervisiti yg baru...
ak makin rase tertekan n menyesal je skang....
tp it too far for me to turn back....
hope u sukses yerk...

Bidadari Besi said...

Heehe. Selalu baca lahh kak. Seronok je baca bila akak cerita mengenai life akak ;)