Blogroll

Sunday, February 27, 2011

Perkara yang membuat aku senyum lebar-lebar..;p

Alkisahnya, pagi tadi, aku tergerak hati nak bukak blog. Dan aku terbaca komen kawan aku;




Baiklah. Korang baca entry ni dulu. Klik sini.

Dah? Bagus.





Ko ni faiz, memang sengaja buat aku senyum sampai cramp la. Speecless ni. Waaaa... Tak kan lah aku nak marah pulak.

Kalau korang jadi aku, terharu gak kan. Kan? Ke aku over excited ni? Aaaargh...tak kira! Nak terharu gak. Hahaha.

Faiz ni kawan sekelas aku waktu sem 2 kat KMK dulu. Sekarang amik farmasi kat USM. Kat matrik dulu aku tak ingat pun pernah bercakap dengan dia. Rasanya memang tak pernah kot.

Antara ayat beliau dalam entry berkenaan:


sebelom aku mula baca blog beliau, aku ni bukannya kenal sangat budak ni. ye la, dulu kat matrix, budak ni senyap jew.

dah la pendiam, pandai pulak tu..! pointer 4.00 kot. dan sekarang amik medic kat UPM walaupon dulu die ni budak fizik kat matrix..

dan masa tu, aku pikir mesti budak ni keje dia study 24 jam jew.ala2 budak skema gitu..!!! hehehe

tapi, bila aku tau die ader blog, aku pon rajin2 la "mengendap" blog die. dan bermula saat tu, baru aku tau yang die ni "brutal" giler..!!!! hahahaha
in her blog, she is completely different as I aspect before...

sampai sekarang, kalau aku baca blog beliau, mesti tak tahan nak tergelak.

mula saat tu baru aku sedar yang sometimes, we can know someone better through a blog.

lantas, aku pon tertimbul lah idea untuk nak ikut jejak langkah beliau. aku pon mula la berjinak2 dalam bidang blogging ni.



Pendiam? Skema? Amboi...haha. Memang, bukan dak ni je yang cakap macam ni, manusia2 kat sekeliling aku ni, selagi tak kenal dan tak bercakap dengan aku sendiri memang akan kata aku pendiam. Low profile. Bila dah kenal, diorang yang tak larat nak layan aku..kah kah kah. Padan muka.

Brutal ke? Hehe...pas ni kalau aku guna ganti nama guwa and lu baru betul2 brutal kot. Haha.

Dan aku takde lah studi 24 jam. Gila? Kita mestilah membahagikan masa dengan bijak, seperti menyelitkan waktu untuk berblogging, layan movie dan bermain2 dengan pet sendiri..;p

Pape pun faiz, thanks okeh. Aku ingat ko main2 bila ko dulu ko kata yang ko start berblog sebab baca blog aku. Rupanya memang betul la ni. :')

Aku buat blog ni sebab suka2. Kalau aku dapat buat orang gelak dan santai baca blog aku, alhamdulillah.

Ni yang aku rasa nak jadi blogger tegar ni. Hahaha. Okeh, baik2. Sila sedar diri fatihah.

Daa~~

6 Orang Macho komen:

fArAhAnA said...

sweetnye..
sy lak tlg tersenyom tuk awk..
hhihihihihi

Fatihah said...

fArAhAnA

haha...jom arr senyum sama2...;p

pha is said...

(n_n)v

pha is said...

"Kat matrik dulu aku tak ingat pun pernah bercakap dengan dia. Rasanya memang tak pernah kot."

eh jap2... penah la..!!!! ader dulu aku cakap ngan ko. time tu aku mintak jawapan assignment kimia time kelas squasy sebab aku nak tiru. hehehe

Fatihah said...

hahaha..aaah la. baru teringat. bercakap gak la kita..ngee

idAti mALek said...

hahahah...ko in real n ko in blog mmg different..sbb tu org konfius..hihihi..

nasib baik aku tau..

##ko lagi dahsyat dr blog ko..hahahah