Blogroll

Sunday, January 20, 2013

Tuan Puteri

Assalamualaikum w.b.k

Dagu rasa panas sebab tadi potong cili api, lepas tu secara tak sengaja terpegang dagu sendiri. Mak aku kata, tangan aku ni tangan tuan puteri sebab sensitif sangat. Cili padi adalah paling pantang, sebab terkena sikit je tangan akan rasa pijar. :/ So kalau tolong mak, part buat sambal belacan bukan tugas aku lah. Cuma, disebabkan mak nak goreng bihun esok, aku gagahkan jua potong cili padi nak buat cili jeruk!

sumber: google

I love this!!!

Tapi dinasihatkan jangan makan selalu sebab tak elok untuk kesihatan perut ye pembaca sekalian. 

Hari tu pernah sekali aku tolong mak cucuk2 belimbing buluh, nak buat jeruk jugak. Sekali air buah belimbing tu terkena tangan aku, tumbuh bijik halus kat tangan. Ruam kot. Ah terus serik aku pas tuh sebab amik masa 2 hari kot nak baik. 



Next, abah aku kata ada kerja kosong kat pasaraya kat pekan Bidor. Well, nak mintak ke tak? Aku serik sikit nak kerja kat pasaraya nih. 

Hurm, alangkah bagusnya kalau aku boleh kerja kat kedai haiwan. It will be awesome! Tolong menggembala kambing pun boleh. Haha, i am so desperate.







1 Orang Macho komen:

pha is said...

pergh.. tangan sensitif sungguh.. hahahah

p/s : potong cili terpegang dagu..??? itu x pe lagi... aku makan sambal pecal (yg terkenal kat usm ni disebabkan sambalnya yg sangat pedas) kemudia terkorek hidung... hahahahaha... itu sangat menyiksakan.. hahahahah