Blogroll

Sunday, April 29, 2012

Macho la sangat kan? ;p

Semalam di Mines,

Aku: Faiqah, aku nak beli kasut. Kasut yang aku pakai ke kelas tiap-tiap hari tu dah berlubang tapak dia.

Faiqah: Hah, ganas betul ko. Haha.

Aku: Teehe... orang macho memang macam ni. 

Faiqah: (-_-').

Masuk ke kedai kasut yang pertama.

Aku: Wah, kasut ni cantik

Faiqah: Tihah! Tu kasut untuk lelaki! 

Aku: So? 

Faiqah: If you notice, kau tu perempuan.

Aku: Tapi kasut ni smart.

Faiqah: Jom kita jalan dulu..mana tahu ada yang lagi cantik.*sambil tarik tangan aku.

Kedai kasut ke-2.

Aku: Wah, faiqah faiqah kalau kasut ni?

Faiqah: Tihah.... 

Aku: Apa?

Faiqah: Kasut macam ni ko tak minat ke?*sambil tunjuk kasut yang agak girly.

Aku: Eii, tak nak lah. Perempuan sangat.

Faiqah: Haha, wei kau tu perempuan lah! Masalah betul budak ni.

Aku: Ala... tak macho la pakai kasut perempuan tu.

Faiqah: Suka hati ko lah. *malas nak layan.


Hahaha. Mesti faiqah fed up nak layan aku. Well, aku tak la macho pun, perasan je lebih ni. Dalam hati ada taman, kuat menangis pulak tu. Tapi sesetengah perkara tu kita kena jadi diri sendiri. As long apa yang kita buat tu tak langgar batas agama, it should be ok.

Jangan takut nak expressi diri, sebab setiap individu adalah berbeza. Perbezaan itu mewarnai kehidupan, bukan memisahkan sesama insan.

Eh kenapa dah melalut macam nak jadi motivator pulak? Haha, random betul aku ni. Haish.

Esok Isnin. Argh tak suka! 



6 Orang Macho komen:

pha is said...

hahaha.. ko bukan macho, tapi brutal..!!! heheheh

CikMai said...

Ahaaa berbunga hati singgah di blog macho nie, rase tak macho plak kalau tak drop komen.muahaha

eh awak, kalau sudi , jom la singgah blog mai pulak , mai ade buat bloglist , harap sudi join :) meh laa awak.

Bidadari Besi said...

Masih mengekalkan identiti macho? Mueheehe :3

Iqa Zulaika said...

setiap org mempunyai pendpt yg berbeza. jadilah diri sendri. tak perlu nk tiru or dgr ckp org lain. buatlah perkara yg mengembirakan hati kita. hanya kita yg mampu menceriakan diri kita sendiri

Miss Guinea said...

faiz

brutal? i like!! :D

cik mai

hahaha...thanks dear! insyaallah nanti saya join eh. :)

adik

ngee....akak perasan je ni. entah bila nak jadi ayu. fuh.

Miss Guinea said...

iqa zulaika

huhu..betul2. :)