Blogroll

Monday, April 16, 2012

Once upon a time...


 Assalamualaikum bloggers! Dan juga kepada yang bukan bloggers yang suka skodeng blog aku ni. Haha. You know who you are.*bajet betul minah ni.;p

Lately, bila aku taip entry panjang2 yang tak berapa nak lengkap, mesti aku end up saving dalam draft. Dan ada 10 entry tak publish lagi.*sigh. I guess my writing and merepek skills sudah tumpul already.  Sorrylah waktu happy dan lapang sebegini memang susah aku nak hapdate. Tapi bila bizi nak mati dan jiwa penuh kesengsaraan rajin pulak jari jemari ini menaip. Ngee.
Tadi godek2 gambar lama dalam laptop ni, terjumpa gambar lama masa hantar adik aku paan ke asrama tahun lepas. Masa ni tak tukar kos lagi.  


Yaa, I know debab girl becoming fat girl on that time. Pipi tembam yang mahal tu. 

Balik kampung mesti kena bahan dengan sedara mara, I know I deserve the kutukan. Haha. Walaupun rasa nak ketuk sekor2 yang sesedap rasa membahan aku tuh. I mean it. 


Latest, gambar masa pergi times square meroyan dengan dayah, idati* the owner of hutan kabut, dan farid baru-baru ni. 



Susut la sikit. Kot. Ke korang tak nampak perbezaan langsung? Muahaha. Biarlah aku syok sendiri.
Lost 6 kg after semester 1.


Zoom sikit.
After 1 year.
Yes, pipi dan kurang sikit labuhnya. hahaha*gelak gaya shin chan. 



Maka aku boleh conclude biology badan diri sendiri, di mana 

Susah hati = Gain weight
Senang hati = Lost weight

Yup, aku jenis spesies yang akan senang gain weight bila hati dalam kesengsaraan. Stress make me eat more. Haha, but plus the other factors la kan. Lagipun sekarang aku banyak berjalan sebab kelas jauh antara satu sama lain, tak macam kat medic dulu, kelas 8 pagi sampai 5 petang dalam satu lecture hall je.


Masuk semester 2 ni, aku dah mula consume Herbalife. Pasal Herbalife ni entry lain la kot. Lost another 5 kg after 1 month. Latest picture, jeng jeng..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 






tadaa...
hahahaha... terus bertukar jadi baby adrina yang comel ni.

Gua takde gambar latest yang sopan nak letak lagi la beb. Tapi rasanya lebih kurang je dengan gambar masa gi times square tuh.











Gambar paling kurus yang aku ada. Around 50 kg kot.  . Muka pun sangat innocent. Susah nak percaya ini adalah aku. Like seriously?
Masa ni kat matrik changlun,dan ini antara zaman kegembiraan bagi aku. So jangan la tanya kenapa lepas masuk UPM boleh naik dengan mendadak. 


Maka aim sekarang kalau boleh nak weight macam kat matrik dulu. In progress. Amin.


ps/kalau pasal lost weight ni berani la aku buat entry kan, kalau dan makin debab tu aku dok senyap2 je. Kah kah kah.



6 Orang Macho komen:

pha is said...

hahaha.. aku dah tak amik port pon pasal berat badan aku... cuma nk jaga jangan boroi je.. hehehe..

Miss Guinea said...

haha, ko gemuk pun hensem je. aku ni ha mcm makcik tau tak bila debab cenggini. muahaha

abdooss said...

Laa,,, rupanya sebab "sekarang banyak berjalan sebab kelas jauh antara satu sama lain, tak macam kat medic dulu" ... hahaha :)

Bagus dik, banyak berjalan tu amalan Nabi kita (sallallahu alaihi wasalam) S.A.W.

Banyak cergas, otak cerdas!

Miss Guinea said...

hehe, betul2. saya sekarang dah jarang naik bas gi main kampus. selalu jalan kaki je ulang alik. :)

pha is said...

aku gemuk hensem..??? huh, kalau dah ko cakap mcm tuh, boleh la aku menternak lemak dengan gembira... hahaha

Miss Guinea said...

hahaha..sila2, asalkan kau sihat sudah. :)