Blogroll

Monday, April 2, 2012

Its A Trap!

Pada suatu malam yang dingin, aku cuba menyelesaikan assignment yang di beri oleh lecturer advance calculus. Soalannya begini:

Soalan mengenai differential of higher derivative.


Maka dengan menggunakan kefahaman aku ketika lecturer ajar, aku selesaikan seperti berikut.


Then aku sedar. Eh, kenapa pendek sangat solution ni?

.
.
.
.
.
.
.



Tak mungkin solution soalan ni sependek ini.

Maka aku mintak tolong coursemate ajarkan, dan aku email Dr Radz (demo kelas tutor) untuk lebih faham. 



Dan solution sebenarnya adalah seperti ini:


Sambungan solution ke next page.


Muahaha..amik ko. satu page lebih kot. Solution awal aku tak sampai suku muka surat pun. Standard la bila buat math kan, kalau senang sangat tu ada la yang tak kena.




4 Orang Macho komen:

Bidadari Besi said...

Panjang gilossssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss !

pha is said...

hahahaha.... math nowadays...

Bidadari Besi said...

Kak, cuti terus tinggalkan blog ke? :P

Miss Guinea said...

adik
ngee...kat rumah agak susah nak online.

faiz
biasa la kan..huhu