Blogroll

Tuesday, March 8, 2011

Diari sebelum pro-exam saya.

Assalamualaikum

.MySpace



Tiba-tiba aku rasa nak buang tebiat dengan meriwayatkan kisah hidup aku sebelum exam. Maka terimalah......MySpace

9 hari sebelum pro-exam.

  • Bangun seawal jam 5 pagi, tenung nota lama2, pas subuh tertido balik.
  • Kul 8 mandi, sambung tenung nota, bukak laptop, tapi tak leh online lama sebab pinjam broadband member. Broadband sendiri dah lama mati sebab tak bayar-bayar. Umur en. broadband tak panjang.*sigh
  • Kul 12 dah macam orang gila meroyan, sama ada aku tenung nota, tak pun nota tenung aku balik. Tak paham? Aku tertido lah tu. Bukan kah Rasulallah mengatakan tidor sejam sebelum zuhur adalah digalakkan untuk membuatkan kita bertenaga stay up waktu malam. Tapi aku dah lupa riwayat hadis mana. Kalau salah tolong betulkan.
  • Pas zuhur, berguling-guling di ruang tamu untuk mengelakkan mengantuk yang amat dahsyat akibat kekenyangan. Tapi akhirnya tertido jugak.(-_-')
  • Petang, keluar ke kafe membeli makanan, dan jalan-jalan makan angin bagi mengurangkan tekanan jiwa. Balik bilik perut dah kembung. Cis.
  • Malam, studi sambil bersembang dengan yuka yang gemuk disebabkan rumate yang comel keluar studi di fakulti.
  • Tertidor tanpa disedari... Bangun pagi gelabah sebab note masih berlambak lagi. Maakk!!!MySpace
Betul ke aku nak amik exam ni. Betul ke? Betul ke?

Serius rasa macam tak prepare gile. Macam kena amik SPM sekali lagi je gayanya. OMG, rasa nak tumbuk bantal laju2.

MySpace


Update.

Pembetulan. Tido sebentar sebelum zuhur untuk dapat kekuatan bangun malam solat tahajud. Ngee, thanks en. faiz. Aku memang dah agak salah je konsep yang aku pegang tu. Kah kah kah. Ok2, korang ikut yang betul eh. Bukan tido sejam macam aku. Itu overslept namanya. (-_-')



4 Orang Macho komen:

pha is said...

tido sebelom zohor sejam???? kakakaka.... tidor sebentar je la...spaya beri kekuatan kat kita nak bangun tahajjud utk mlm tersebut..

Fatihah said...

hahaha..aku dah agak yg aku dah salah..ngee.
thanks tolong betulkan. aku ingat2 lupa.
;p

idAti mALek said...

macam2 la ko ney~

Fatihah said...

idati

hahahaha..aku tgh tension.layan je lah.