Blogroll

Monday, January 16, 2012

Close enough!

Tadi masa teman mak aku shopping kat pekan, aku ternampak water colour yang selalu aku guna waktu sekolah rendah dulu. Dan, disebabkan bosan membina lemak dirumah, terdetik dihati nak try melukis. Yaa, ayuh kembali ke sekolah!!!

Aku beli satu set water colour, siap dengan berus dan alatan sewaktu dengannya, beserta satu buku lukisan yang besar.

Then, balik rumah aku godek-godek segala picture kat laptop aku ni, dan terjumpa satu gambar ni.

Haaaa, cantik kan!

Maka dengan berdabik dada aku kata kat adik aku 'Ana, nantikan lukisan terhebat dari kakak mu ini!'

Adik aku tarik muka. Cis, tak percaya ya? Takpe takpe.

Kekok jugak la lama tak melukis dan mewarna ni.




15 minit kemudian.




















Tadaa!!!!!!





Adik aku ketawa berdekah tengok lukisan ni. Cis. Adik derhaka.



Oh, baru aku ingat. Patutlah waktu sekolah dulu cikgu lukisan selalu bagi gred C untuk lukisan aku.Fine*sambil mengemas alatan melukis dan mewarna.

Baik layan cite Death Note.

Bye.


9 Orang Macho komen:

pha is said...

death note anime or death note movie..?

Miss Guinea said...

oh. aku ade yang movie je..haha.

Akmalhazwan said...

cantik gak. adela rupe. hehe

abdooss said...

Dik,

Boleh tahan.. :)

Tapi kena belajar pasal "Perspektif" mengenai Warna Langit, benda dekat & jauh..

republic of CENDOL said...

herm.....
mmg bercirikan lukisan seorang matematician...
ha333....
jom wat reunion dak benun cuti ni

Miss Guinea said...

Akmal Hazwan
Muahaha..saya tahu awak tak maksudkannya. kih kih.

Abdooss
haha..ok. memang amatur lagi ni. saje je suka2.

saufiq
haha..yelah tu. susah la aku nak join reunion, sebab parents aku tak lepas aku gi ipoh sorang2..:(

republic of CENDOL said...

pergi berdua...
ha333

Miss Guinea said...

takde peneman la masalahnya..haha. sengal.

do.do.do said...

tihah 9gagger do.