Blogroll

Sunday, November 21, 2010

Bahagiakah kamu?




Salam bahagia dari aku.

Kamu bahagia hari ini?

Ya? Aku tau kebanyakan kamu bahagia sebab tengah cuti sem sekarang.(jeles)

Perspektif bahagia hari ini berbeza bagi setiap orang. Bahagia dari kaca mata aku tak semestinya bahagia dari kaca mata kamu.
Sesetengah manusia itu menilai bahagia itu dari tebalnya poket, menawannya wajah, kereta yang mewah, kehebatan pangkat atau besarnya rumah. Adalah hak individu untuk menilai tahap kebahagiaannya sendiri.

Tapi disini aku mahu kamu berfikir, adalah baiknya bahagia kamu dinilai dari banyaknya amal, kesungguhan kamu bersedekah, kasih sayang melimpah-ruah mahupun hati baik kamu. Aku bukan ustazah. Diri tidak sempurna, masih banyak cacat cela dan dosa melata, tapi aku adalah hamba-Nya yang merasakan ingat-mengingati itu amalan bijaksana.

Jadi soalan aku sekali lagi, bahagiakah kamu pada hari ini?


Muka bahagia

Ecece, ayat berbunga-bunga tak boleh blah ni. Aku kesejukan sebab hujan kat sini, otak jadi beku untuk hafal note dan dengan pantas update blog!(haha..alasan.)

8 Orang Macho komen:

MSBH said...

bahagia sesgt..dah hbs exam..masa rhtkn otak!!

Fatihah said...

aaarghh...jeles2..
haha..saya masih disini berjuang!
x)

MSBH said...

silalah berjuang d medan perang..dah siap sedia ka bom-bom yg secukupnya??

hamzah ian said...

same dengan gua juga

Fatihah said...

syukri

segalanya sudah lengkap. pistol,bom, senapang.. tinggal nak plan je.
jom arr join..;p

Fatihah said...

hamzah

eh,sama belum exam ke?
bagus!thumbs up!

S.U.R.I.A. said...

cik adik..xjumpa shout box..or mmg xdop?hehe..
nk ajak g contest cermin mata itam ku..

http://sepetgurl.blogspot.com/2010/11/shades-contest-aka-kaca-mata-hitam.html

Fatihah said...

S.U.R.I.A

Baru letak shoutbox..hehe
thanks for reminder.