Blogroll

Sunday, December 19, 2010

Saya sempurna bila....


Assalamualaikum..MySpace

Haa..sihat tak? sihat tak?..hehe. Sunyi sepi je blog aku hari ini.MySpace

Okeh, kat facebook tadi, aku nampak post menarik dari ZERO NEGATIVITY DAY. Rasa nak join pulak.

Sempurna? Perfect? Semua manusia mencari kesempurnaan bukan? Dari sekecil perkara seperti memilih baju, sampai lah ke peringkat memilih calon suami.

Tapi, kita ni manusia. Siapa yang perfect? Siapa?MySpace Habaq mai kat cek..



Maka, saya sempurna bila....atau lebih tepat saya rasa sempurna bila..

  • cukup solat 5 waktu
  • saya dapat melepasi sesuatu target dalam hidupMySpace
  • dapat membuat parents saya tersenyum bangga mendapat anak seperti saya walaupun sedikit sengalMySpace
  • dapat kawan-kawan yang sekepalaMySpace
  • ada pet yang comel tak jemu mata memandangMySpace
  • ada pakwe yang memahami, kaya, hensem, smart dan bla bla...heh, materialistikMySpace
  • bila JPA memerangkap sugar daddy masukkan duitMySpace
  • and lastly but not the least, dapat grad jadi doktor, dan nak sambung psikatriMySpace
Bagi aku level of perfection tu terpulang kat diri masing-masing. Sempurna bagi aku tak semestinya sempurna bagi orang lain.MySpace

Dan, jangan la terlalu mengejar kesempurnaan, bak kata pepatah;

MySpace
Yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran..

Bersyukur la dengan apa yang kita ade, kerana kita tak hidup selamanya.MySpace

Rasa skema lak hari ni.MySpace


daa~~~MySpace

1 Orang Macho komen:

Ukhti [Aki] said...

nice entry dear. meh amek award!

http://doray-aki.blogspot.com/2010/12/award-untuk-kamu.html